Lepikon torppa on keskellä kylää. Urho Kaleva Kekkonen kävi Pielavedellä syntymässä ennen kuin päätyi Kajaaniin ja sai idean ryhtyä sekä pohjalaiseksi että presidentiksi. Muita enemmän tai vähemmän maineikkaita pielavetisiä ovat Pahkasika-lehteä toimittanut Markku Paretskoi, kuplettilaulaja Jaakko Teppo ja Pohjola-yhtymän edesmennyt ex-pääjohtaja, vuorineuvos Yrjö Niskanen. Ahkera sukusiittoisuus, 256,6 km2 vesialaa ja 914 km rantaviivaa luultavasti tekevät ihmisistä tällä alueella jokseenkin eksentrisiä.

Urkki on isoin tähti. Siksi jonkin matkan päässä torpasta on muhkea vaaleanpunainen hotelli, joka kantaa pakotetun murteellista nimeä Restentti. Taipumus "savon murteella" hauskuttamiseen ei ole koskaan oikein vakuuttanut ketään savolaisten legendaarisesta sanankäyttötaidosta.

Restentin sisällä tunnelma on kuolleen lupsakka. Tummaa puupintaa, kansainvälisen tavanomaista kapakkamiljöötä. Seinällä on juliste, jonka mukaan illalla olisi viiden euron korvausta vastaan juonnettua ilonpitoa. Sitä ennen puolipimeän ravintolan pub-puolella tyhjä baaritiski odottaa janoisia asiakkaita. Varttuneemman oloinen baariminna tekee selväksi, ettei näillä lakeuksilla siideriä litkitä, mutta että yksi omenasiiderilajike löytyy. Hartwallin Upcider Natural Apple ei maistu omenalta eikä ainakaan luonnolliselta, mutta hintaa siitä osataan ottaa kaksin käsin.

Huojuva mies yrittää liittyä seuraan terassilla, mutta valitettavasti pöydässä ei ole tilaa. Hän on suuttuvinaan, mutta näyttää sitten taskuun jemmattua puoliksi juotua Koskenkorva-pulloa. Paikallinen väestö on oppinut elämään Restentin hintavaatimusten kanssa.