Pohjois-Euroopan viiden parhaimman kebabravintolan joukossa on myös Kontulan Pizza & Kebab. Ostarin seinään perustettu ravintola sponsoroi paikallista jalkapalloseuraa ja myy herkullisia rullakebabeja. Naapuripöydässä isät ja pojat keskustelevat jääkiekosta, autoista ja vakavista miehekkäistä aiheista. Harva asia on niin liikuttava kuin miesmäisesti asioista toteava pikkupoika.

Juomakaapissa on olutta, siideriä ja lonkeroa. Kaikki Sinebrychoffilta, kuinkas muuten. Mutta hyvä ruoka tekee pahastakin litkusta juomakelpoista.

Kontu Krouvissa (eli virallisesti siis Kontukievarissa) on hiljaista. Auringonsäteet ujuttautuvat läpi suurten ikkunoiden ja lähes peittävät tv-ruudun, jossa on jääkiekkoa. Raukea tunnelma valtaa sielun. Pahaa Golden Cap -siideriä on pakko vain ottaa. Vanhat starbut osuvat paikalle. Muisteloita, joukkueurheilua 50-luvulta tähän päivään. Pitkävetoja laitettu.

Matsi etenee ja keskustelu vilkastuu. Vanhan, seksuaalivähemmistöön kuuluvan kulttuurihenkilön oloinen mies liittyy seuraan ja siemailee viiniä. Viiniä? Siis täällä olisi ollut myös sellaista tarjolla, pahus!

Verraten hyvännäköinen aikuinen nainen haluaisi lähteä katselemaan läheistä puistoa vähän tarkemminkin. Jospa ei olisi ollut niin kylmä. Tämä ankara ilmastomme tappaa romantiikan.