Pub Sirdiestä ylämäkeen. Mitä ovat nämä retroruskeat värit, mikä on tämä teennäisen tuttavallinen nimi, Toveri? Joskus tällä paikalla oli räkäläbaariklassikko Alppimaa, mutta nykyajan kermaperseet eivät uskalla ottaa kuppia, jos ikkunasomisteena on puhallettava muovikaktus ja naapuripöydässä örisee känninen pitkäaikaistyötön. Siksi on siivottava kaikki sosiaaliset epäkohdat jonnekin pois. Juokaa kossunne kadulla, te alempien tuloluokkien kouluttamattomat ihmiset!

Sikäli nimitys Toveri, niin ”alkuperäinen” kuin se onkin, on asiakasprofiiliin nähden melkoinen loukkaus. Oikeasti pitäisi olla Porvari. Tai vaikkapa Lahtari.

Kellariravintola on tummansävyinen, väärennetyksi 50-luvun olohuoneeksi sisustettu baari. Lautapelejä riittää, jos ei halua esimerkiksi käyttää alkoholia. Baarikulttuurin alamäen voi sanoa alkaneen siitä, kun ensimmäinen kapakoitsija rupesi pelkäämään, ettei pelkkä viina riitä sisällöksi juoppojen elämässä.

Olut-besserwisserin näköinen mies anniskelee tuoppeja. Valikoima on kohtuullisen laaja eikä ulkomaisia siidereitäkään ole jätetty tukkuliikkeen hyllyille etikoitumaan. Tuontia se on pienikin tuonti.