Kuu Kuun opiskelija-alennuksen saa vain esittämällä opiskelijakortin. Lause on lisätty tauluun jälkikäteen. Herää kysymys, onko Masa, 57 vuotta, joskus käyttänyt henkilökunnan herkkäuskoisuutta hyväkseen ja väittämällä olevansa valmistelemassa ranskalaisen filologian kandidaatintutkielmaa huijannut itselleen oluen 20 %:n alennuksella. ”Näin ei saa jatkua”, lienee vittuuntunut juomanlaskija murahtanut katsellessaan katteiden romahtamista. Onneksi teologian ylioppilaalla tässä suhteessa ei ole vaikeuksia.

Hyytävän kylmä tuuli pujottelee läpi loimilankojen, kiemurtelee iholla, jäädyttää. Yhtäkkiä Töölö tuntuu tyhjentyneen baareista. Jossain pitäisi käydä ennen seuraavaa baaria, koska muuten tulee liian paljon kävelyä. Ajatus vaikuttaa päättömältä, mutta baareihin ei voi soveltaa kaikkia logiikan hienouksia. Siis askel kohti graafisten suunnittelijoiden onnelaa, Korjaamoa.

Koffin panttivangiksi antautunut baari anniskelee pahaa Crowmoor-siideriä aivot räjäyttävällä ylihinnalla. Viiniä ja vitriinillinen erilaisia antipastoja olisi myös ostettavissa, mikäli olisi sattunut juuri rapsahtamaan Kulttuurirahaston apuraha pankkitilille.

Korjaamo on sisustettu näyttämään artsulta. Tunnelmaa tehostaa valitettava tosiasia, että siellä on juuri avattu Pingstate-Ossin näyttely. ADHD:t ovat kokoontuneet hieromaan toisiaan, missä he tekevät virheen. Oikeasti pitäisi keskittyä iskemään maapallon toiseksi seksikkäintä tarjoilijaa ja unohtaa kaikki Photoshop-niksit vähäksi aikaa.

HOK-Elanto omistaa puolet Suur-Helsingin ravintoloista, mitä ei silti jostain syystä pidetä määräävänä markkina-asemana. Näistä ravintoloista luultavasti kaksi tai kolme ei ole erikoistunut tšekkiläisiin olutmerkkeihin. Suomi on niin pieni kansakunta, että tänne mahtuu vain yksi teema kerrallaan. Seuraavaksi lienee tulossa Australia, Brasilia tai Uganda.

Vanhan Jäähallin kulmalla umpimielisesti möllöttävä Pivnice Hádanka kuuluu tuohon räjähdysmäisesti laajentuneeseen tšekkiläissarjaan. Mitäpä sillä väliä, että Keski-Euroopan suosittuja olutmerkkejä myydään siellä 25-kertaisella hinnalla jopa Prahan suosituimpien turistirysien tasoon verrattuna. Tärkeintähän on aitous ja välitön irla… tšekkiläinen pub-tunnelma.

Tupakkapuoli on ammuttu täyteen, kun savuttomalla alueella vallitsee tyhjiö. Kansainväliset dialektit halkovat savuista ilmaa. Keittiö on auki ja toasteja ja gulassikeittoa saa siinä missä ehtaa Black Rat -siideriäkin. Bonuksia kertyy vimmaisesti S-tilille. Vuoden kuluttua niillä voi ostaa vaikka toisen tuopillisen. Onneksi valikoimaa riittää. Suolaisemmankin hinnan sulattaa, jos sille on olemassa vastinetta. Tästä Korjaamon kiskureilla olisi paljon opittavaa.

Parin korttelin päässä Mannerheimintien varrella on Töölön magneettinen keskipiste, myös ”Töölön Akatemian” nimellä tunnettu Ravintola Töölö. Remonttimiesten ja graafisten suunnittelijoiden raskas saappaankorko on runnellut baarin ilmettä, mutta listalla on sentään rasvaista ruokaa ja halpaa menovettä.

Rojahdus pöytään. Tuoppia nenän alle. Kapakan sisustus on kehkeytyvää suomalaista designia, sitä sellaista, jossa jouluvalot ja vappupallot unohtuvat ikkunaan. Ammattikorkeakoulun opiskelija on suunnitellut opintoviikko- ja olutpalkalla uuden liikemerkin. Vihkiytymättömillekin tehdään selväksi heti kättelyssä, että kyseessä on legendaarinen baari. Turhaan. Ei legendoja pidetä yllä uusilla teippauksilla ovessa, vaan halvalla oluella, makkaroilla ja ala- ja yläluokkaisten asiakkaiden luontevalla miksauksella.

Tiskin takana edeskäypä myyskentelee Hartwallin juomia. Siiderinlitkijä saa Upciderinsa ja jatkaa siitä, mihin äsken jäi. Jahka muistaa, mikä se oli.