Talviunia odotellessa voi ottaa yhden tai kaksi. Pihkatappi ei vielä hierrä takamuksessa. Laiska Karhu on hyvä paikka kallistaa tuoppia jäätävän viiman piiskatessa Töölöä. Baari kannustaa asiakkaitaan lupsakoitumaan. Kapakka venyy ovelta talon uumeniin kapeana ja pienenä huonetilana. Sisustus perustuu krääsään, laiva- ja merimaalauksiin. Baarimikko hymyilee ja serveeraa kohteliaasti. Tiskin takana hyllyt notkuvat useiden eri viskilaatujen ja muiden viinojen painosta. Siiderin ystävää hellitään omenatuotteilla merten takaa.

Henry Westonin poikien Englannin Herefordshiressä pullottama juoma on purjehdittu parkkilaivalla myötätuulessa yli Pohjanmeren, luovittu halki Tanskan salmien sekä Suomen karikkoisten rantojen ja viimein lastattu tukkuliikkeen rantamakasiiniin. Jonakin syksyisenä aamuna on yksi kaupungin kapakoitsijoista rientänyt satamaan ja noutanut puotiinsa hänelle luvatun erän englantilaista kullan-huljaa. Myöhemmin kapakan tiskillä samea Old Rosie helähtää ulos lasisesta kääreestään ja iloisesti leimuaa valon kipenä, kun juotava kaadetaan asiakkaan kärkkäänä odottavaan tuoppiin.

Karhun hintataso on kohdallaan, sen tunnelma unelias. Jos jossakin on ihmisiä, se ei häiritse. Baariin voisi jäädä ikuisesti ja antaa ajan kulua vain kuplan ulkopuolella.

Tin Tin Tangossa on Tintin kuvia ja itsepalvelupesula. Se on Töölön maantieteellinen ja magneettinen keskipiste. Siellä myydään myös ruokatuotteita, joista otetaan kohtuullinen ylihinta.

Alkoholi alkaa sekoitella ajatuskuvia. Asiakaskunta on muuttunut varjoiksi. Jollain tavalla myös koko baari katoaa, muuttuu kohinaksi. Sitä ei erota mustasta, sateisesta Töölöntorista. Siitä ei jää mieleen kuin välipalaksi ja vahvikkeeksi otetun kahvin ja viinerin hinta. Joka oli kova.

Bläkkärissä on remuisaa. Hurja valikoima juomia hurjan kalliilla. Maksukortin heilutusta vastaan kyyppari laskee täyden astiallisen Blackthorn-siideriä. Taustan soundtrack helkkää iloisesti ja punavuorelaiset muusikot elävät kadotettua nuoruuttaan uusiksi. Black Door on lähin vastine räkälälle ja korttelikapakalle Iso Roban mediasnobien keskuudessa. Se tarjoaa keskiluokkaistuvalle mainostoimistoyrittäjälle lihaksi tulleen muiston railakkaista opiskeluvuosista Kallion kaljakaukaloissa.

Tähän baariin tullaan harvoin olemaan koko iltaa. Se on kiitorata, jonka kautta alueen yökerhot saavat asiakkaansa. Harva ihminen oivaltaa, että hyvä baarikeskustelu sinänsä riittää. Se ei vaadi enää bileiden jatkamista tanssiravintolassa aamuneljään.