Semaforissa on tilaa. Jägermeister-pullot kiertävät seinälistoja, valtavassa huonetilassa on hiljaista. Kuten aina. Niin hiljaista, että Chuck Norris -vitsit pitää kertoa kuiskaamalla. Se Aerosmithin ainoa biisi soi yhä uudestaan ja uudestaan. Nukuttaa.

Ei ole vaikea väittää, että Semafori on maailman kolmanneksi kodikkain julkinen olohuone. Keskieurooppalaista tatsia. Kantikset katselevat Johnny Weissmüller -Tarzania screeniltä. Monenlaista viinaa on myytävänä eikä uusia naamoja katsella pahasti. Mutta hiljaista, niin hiljaista...

Jonkun vahvistamattoman tiedon mukaan Mäkrock on kova mesta. Siellä turpiin, jos jossakin. Merimieshenkinen pubi tarjoaa halpaa alkoholia ja lähiöestetiikkaa keskellä kaupunkia. Baarissa kuvataan joka päivä Notkean Rotan videota. Karvalottiin pukeutunut muija, teinienkeli, halailee ja suutelee tatuoidun kundikaverinsa kanssa. Lauma skinejä väijyy nurkassa. Porukka on silti aika hiljaista. Lordi ja Dingo soivat.

Juomavalikoima on kalja ja siideri. Jos jotain tiettyä merkkiä tai makua haluaisi ostaa, baaritiskin takana työskentelevä näyttävä blondi luultavasti tikahtuisi nauruunsa. Baarin koristelu on konstailematonta. Köysiä on liimattu seiniin. Alakerrassa kaksi ilmaista bilispöytää tyhjänä. Siellä ei saa polttaa ja sinne ei saa vielä juomia. Siksi tyhjyys.

Lisää pilottitakkeja ja karvakauluksia tarjoillaan Naxin Pubissa. Kapakka on perinteinen, pitkittäissuuntainen ja reuhakas. Diskokaraokenaistentanssit vauhdissa. Keski-ikä kipuaa yläkanttiin. Baarimikko ei vieläkään osaa tehdä ruuvaria. Mitään siideriä baarissa ei myydä, ellei Golden Capia vitsikkäästi ajatella sellaisena.

Tyttäret eivät liikaa peittele sulojaan. Piukat farkkupeput keinuvat baaritiskillä musiikin tahtiin. Sivupöydässä istuu työyhteisön virkistyspäivän jatkoilla valikoima miehiä ja yksi isoilla tisseillä varustettu seksikäs nainen. Roxette ja 80-luku tulevat käymään, mutta kukaan ei soita kasarihittikimaraa. Per Gesslellä ja Marie Fredrikssonilla on molemmilla samanlaiset nahkatakit.

Daily News on liian valoisa baari. Musiikkia ei soiteta ja kaikkialla vilisee turhia taiteilijoita. Opiskelijoiden ja projektityöntekijöiden graafikkobaari. Frodo ystävineen on tullut juomaan olutta muutaman huopahattuisen Gandalfin kanssa. Mies vessassa kertoo minulle jostain syystä olevansa pakana.

Siideri on edelleen halpaa ja valikoima on suuri. Pisteet siitä. Ihkuu. Ja myyjätyttökin on ihan turkulaisen ex-missin näköinen. Ehkä onkin.