Iltakoulu on hankala baari. Sen savullinen puoli on täynnä ja savuttomalla puolella tylsää. Toki – uusi ravintolatupakointilaki muuttaa tämän asian.

Paikan varsinainen vaikeus on sen tyyris hintataso (Kallion baariksi) ja hintaan nähden vaatimaton palvelutaso. Siidereitä on myynnissä kolmea "lajia" eli tutut Koffin monopolituotteet: esanssinen omena, esanssinen päärynä ja esanssinen omena, jota myydään Crowmoor-nimellä. Sinänsä paskalle juomavalikoimalle ei mahda mitään, se on luonnon laki: halvalla myydään yleensä huonoa. Mutta kun Iltakoulu on kallis. Neljä ja puoli euroa imelästä siideristä on liikaa, kun naapurissa saa samalla rahalla ihan kohtuullista kuivaa brittituotetta. Kyllä räkäläbaarissa pitäisi olla räkälän hinnat.

Kolme (3) Kaisaa eli Lennonjohto tarjoaa upean paletin erilaisia oluita ja siidereitä. (Slovakialaisen lankomiehen kanssa siellä tulee aina ihasteltua hyvää keskieurooppalaisten olvien valikoimaa. Henkkahan ottaa siellä aina Zubria.)

Itselleni oli ilahduttavaa havaita, jälleen kerran, että 3 Kaisaa myi yhä Old Rosieta. Hinta oli viiden euron alapuolella, mikä taikoi hymyn huulille. Erinomainen ravintola! Hieno ja hintansa väärti.

Illan viimeinen kohde, Kustaa Vaasa, tarjosi pitkälliset filosofiset pohdinnat erään kantiksen kanssa. Hyvä. Ja lisäksi siellä oli – tättärää!Blackthornia hanassa! Ja halvalla! Uskomatonta! Loistavaa! Tupakansavu oli sankkaa kuin kaurapuuro ja Kallion kantapeikkojen ynnä akateemisten hippien yhteiselo mutkatonta. Hienoa!